Προστατέψτε την Καρδία σας Καταναλώνοντας Ξηρούς Καρπούς

0 Σχόλια

Έρευνα αναδεικνύει την αξία της συστηματικής κατανάλωσης ποικιλίας ξηρών καρπών που σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η μελέτη εξετάζει τα φιστίκια, τα καρύδια, τους ξηρούς καρπούς και το φυστικοβούτυρο και διαπιστώνει ότι τα οφέλη ποικίλλουν ανά τύπο.

Προστατεύω την Καρδία μου Καταναλώνοντας Συστηματικά Ξηρούς Καρπούς

Το άρθρο αναφέρει ότι ένα νέο ερευνητικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology αναφέρει ότι άτομα που καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς έχουν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις. Η μελέτη παρατήρησε τη συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ξηρών καρπών και της μείωσης της πίεσης του αίματος, των επιπέδων χοληστερόλης και της διαβητικής πίεσης. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, και ανόργανα θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορεί να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς και να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Τα άτομα που τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς, συμπεριλαμβανομένων των φιστικιών, των καρυδιών και των ξηρών καρπών, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο ή στεφανιαία νόσο σε σύγκριση με άτομα που δεν τρώνε ποτέ ή σχεδόν ποτέ ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Journal of the American College . Καρδιολογίας . Η μελέτη είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα που εξετάζει τη συχνότητα κατανάλωσης ξηρών καρπών σε σχέση με την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου.

Πρόσφατα, οι διατροφικές συστάσεις έχουν μετατοπιστεί προς τις δίαιτες που περιλαμβάνουν υψηλότερες ποσότητες φυτικών τροφίμων σε σχέση με τα ζωικά τρόφιμα, με τα περισσότερα διατροφικά πρότυπα να περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς λόγω της συσχέτισής τους με μειωμένους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου και τη μοναδική διατροφική σύνθεση.

Ενώ πολλές προηγούμενες μελέτες επικεντρώθηκαν στην κατανάλωση ξηρών καρπών στο σύνολό της, οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη εξέτασαν επίσης τη συσχέτιση μεταξύ συγκεκριμένων τύπων ξηρών καρπών – φυστικοβούτυρο, φιστίκια, καρύδια και ξηρούς καρπούς – με σημαντικά καρδιαγγειακά συμβάντα. Τα φιστίκια συμπεριλήφθηκαν παρόλο που είναι στην πραγματικότητα όσπριο επειδή έχουν παρόμοιο προφίλ λιπαρών οξέων και θρεπτικών συστατικών με τους άλλους ξηρούς καρπούς.

Η μελέτη εξέτασε πάνω από 210.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών από τη μελέτη Nurses’ Health Study και Nurses’ Health Study II και άνδρες από την Health Professionals Follow-up Study, με παρακολούθηση έως και 32 ετών. Και στις τρεις ομάδες, πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό, τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες υγείας συλλέγονταν μέσω ερωτηματολογίων που χορηγούνταν μόνοι τους κάθε δύο χρόνια.

Το κύριο καταληκτικό σημείο της μελέτης ήταν η μείζονα καρδιαγγειακή νόσος, η οποία ορίστηκε ως συνδυασμένο καταληκτικό σημείο εμφράγματος του μυοκαρδίου, εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανατηφόρου καρδιαγγειακής νόσου. Τα δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία ήταν η ολική στεφανιαία νόσος, που ορίστηκε ως θανατηφόρο ή μη θανατηφόρο έμφραγμα του μυοκαρδίου και το ολικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο περιλάμβανε όλα τα θανατηφόρα και μη εγκεφαλικά επεισόδια. Οι ερευνητές κατέγραψαν 14.136 περιπτώσεις καρδιαγγειακής νόσου, συμπεριλαμβανομένων 8.390 περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου και 5.910 περιπτώσεων εγκεφαλικού.

Η μελέτη βρήκε μια σταθερή αντίστροφη σχέση μεταξύ της συνολικής κατανάλωσης ξηρών καρπών και της συνολικής καρδιαγγειακής νόσου και της στεφανιαίας νόσου. Επίσης, μετά την εξέταση της ατομικής κατανάλωσης ξηρών καρπών, η κατανάλωση καρυδιών μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα συσχετίστηκε με 19% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και 21% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν φιστίκια ή ξηρούς καρπούς δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν 13 τοις εκατό και 15 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, αντίστοιχα, και 15 τοις εκατό και 23 τοις εκατό, χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, αντίστοιχα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωνε ξηρούς καρπούς.

Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν πέντε ή περισσότερες μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα είχαν 14 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και 20 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου από τους συμμετέχοντες που δεν κατανάλωναν ποτέ ή σχεδόν ποτέ ξηρούς καρπούς. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια όταν συνυπολογίστηκε η κατανάλωση ξηρών καρπών, φιστικιών και καρυδιών μεμονωμένα. Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία συσχέτισης μεταξύ της συνολικής κατανάλωσης ξηρών καρπών και του κινδύνου εγκεφαλικού, αλλά η κατανάλωση φιστικιών και καρυδιών συσχετίστηκε αντιστρόφως με τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Το φυστικοβούτυρο και οι ξηροί καρποί δεν συσχετίστηκαν με κίνδυνο εγκεφαλικού.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν συστάσεις για την αύξηση της πρόσληψης μιας ποικιλίας ξηρών καρπών, ως μέρος υγιεινών διατροφικών προτύπων, για τη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών στους γενικούς πληθυσμούς», δήλωσε η Marta Guasch-Ferre, PhD, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και της έρευνας. υπότροφος στο τμήμα διατροφής στο Harvard TH Chan School of Public Health.

Στη μελέτη σημειώθηκαν αρκετοί περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένου του ότι το μέγεθος του δείγματος περιοριζόταν σε λευκούς επαγγελματίες υγείας. Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα μπορούν να γενικευθούν σε άνδρες και γυναίκες διαφορετικών εθνοτήτων, επειδή δεν υπάρχει λόγος να αναμένουμε ότι οι υποκείμενοι μηχανισμοί θα είναι διαφορετικοί. Επίσης, επειδή η πρόσληψη ξηρών καρπών αναφέρθηκε από μόνος του, τα σφάλματα είναι αναπόφευκτα και δεν υπήρχαν δεδομένα για τον τρόπο παρασκευής των ξηρών καρπών, επομένως δεν ήταν δυνατό να ελεγχθεί η επίδραση των μεθόδων παρασκευής.

Σε ένα συνοδευτικό εκδοτικό σχόλιο, ο Emilio Ros, MD, PHD, της υπηρεσίας Ενδοκρινολογίας και Διατροφής στο Hospital Clínic της Βαρκελώνης και ερευνητής του CIBEROBN, ενός ερευνητικού δικτύου του Instituto de Salud Carlos III, Ισπανία, επιβεβαίωσε ότι η συνέπεια των ευρημάτων υποδηλώνει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ξηρών καρπών και της προστασίας από καρδιακές παθήσεις, αλλά υπάρχουν περισσότερα για έρευνα.

«Ιδανικά, περαιτέρω έρευνες θα πρέπει να ελέγξουν τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας κατανάλωσης ξηρών καρπών που συμπληρώνονται στη συνήθη δίαιτα σε σκληρά καρδιομεταβολικά συμβάντα», είπε ο Ros. «Εν τω μεταξύ, οι ωμοί ξηροί καρποί, αν είναι δυνατόν μη αποφλοιωμένοι ή αλλιώς μη επεξεργασμένοι, μπορούν να θεωρηθούν ως φυσικές κάψουλες υγείας που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε δίαιτα που προστατεύει την καρδιά για την περαιτέρω καρδιαγγειακή ευεξία και την προώθηση της υγιούς γήρανσης».

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας είναι το επαγγελματικό σπίτι για ολόκληρη την ομάδα καρδιαγγειακής φροντίδας. Η αποστολή του Κολλεγίου και των περισσότερων από 52.000 μελών του είναι να μεταμορφώσουν την καρδιαγγειακή φροντίδα και να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς. Το ACC πρωτοστατεί στη διαμόρφωση πολιτικής υγείας, προτύπων και κατευθυντήριων γραμμών. Το Κολλέγιο λειτουργεί εθνικά μητρώα για τη μέτρηση και τη βελτίωση της περίθαλψης, προσφέρει καρδιαγγειακή διαπίστευση σε νοσοκομεία και ιδρύματα, παρέχει επαγγελματική ιατρική εκπαίδευση, διαδίδει καρδιαγγειακή έρευνα και χορηγεί διαπιστευτήρια σε ειδικούς καρδιαγγειακούς που πληρούν αυστηρά προσόντα. Για περισσότερα, επισκεφθείτε το acc.org.

Το Journal of the American College of Cardiology κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων καρδιαγγειακών περιοδικών στον κόσμο για τον επιστημονικό του αντίκτυπο. Το JACC είναι η ναυαρχίδα για μια οικογένεια περιοδικών — JACC: Cardiovascular Interventions , JACC: Cardiovascular Imaging , JACC: Heart Failure , JACC: Clinical Electrophysiology και JACC: Basic to Translational Science — που υπερηφανεύεται για τη δημοσίευση της κορυφαίας έρευνας σε όλες τις κριτικές πτυχές της καρδιαγγειακής νόσου. Μάθετε περισσότερα στο JACC .org .

Πηγή: https://www.acc.org/about-acc/press-releases/2017/11/13/14/08/eating-regular-variety-of-nuts-associated-with-lower-risk-of-heart-disease

Επιλέξτε το Αντίδραση!
Αφήστε ένα σχόλιο