Αποκαλύπτοντας την Αλήθεια της Άσκησης

0 Σχόλια

Η αύξηση της έντασης στην άσκηση συνεπάγεται κατά κανόνα αυξημένη καύση θερμίδων και κατά συνέπεια μεγαλύτερη απώλεια λίπους.

Η Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIIT) αποτελεί ένα αποδοτικό τρόπο άσκησης, καθώς συνδυάζει περιόδους μεγάλης έντασης με στιγμές μικρότερης προσπάθειας, με αποτέλεσμα την υψηλότερη καύση θερμίδων.

Άλλες μορφές άσκησης όπως το τρέξιμο, το σκοινάκι, η κολύμβηση και η ποδηλασία αποτελούν επίσης αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξηθεί ο καρδιακός ρυθμός και να επιτευχθεί σημαντική κατανάλωση θερμίδων.

Συγκεκριμενοποιώντας, ενδεικτικά ένα άτομο με βάρος 160 κιλά μπορεί να καίει περίπου 364 θερμίδες τρέχοντας με ταχύτητα 6 μιλίων ανά ώρα για 30 λεπτά, ενώ η πρακτική με σκοινάκι για τον ίδιο χρόνο μπορεί να κατακαίει περίπου 291 θερμίδες. Αυξάνοντας την ένταση ή την διάρκεια, τα νούμερα μπορεί να αυξηθούν αναλόγως.

Παράγοντες όπως το βάρος του ατόμου, η ένταση της άσκησης, η διάρκεια της, και η μυϊκή μάζα μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στον ρυθμό καύσεων θερμίδων.

Όσον αφορά τις πιο αποδοτικές ασκήσεις στο σπίτι, είναι δυνατή η τροποποίηση ορισμένων ασκήσεων για να προσαρμόζονται στο οικιακό περιβάλλον. Οι online πλατφόρμες προπονήσεις και εφαρμογές άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία αυτή.

Είναι εύκολο να τροποποιήσετε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για οικιακή χρήση. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να επενδύσουν σε διάδρομο ή στατικό ποδήλατο για να κάνουν πρόγραμμα βελτίωσης καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας στο σπίτι.

Άλλα άτομα συμμετέχουν σε διαδικτυακά μαθήματα άσκησης ή χρησιμοποιούν εφαρμογές άσκησης.

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης παρέχει μια ρουτίνα υψηλής έντασης που συνδυάζει πρόγραμμα βελτίωσης καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και προπόνηση δύναμης, την οποία ένα άτομο μπορεί να κάνει στο σπίτι.

Τα άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό γυμναστικής στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σωματικό τους βάρος για να εκτελέσουν δραστηριότητες αντίστασης ή να αντικαταστήσουν οικιακά αντικείμενα, όπως βαριά βιβλία, με βάρη.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος ή να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση δεν είναι έμπειροι αθλητές. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν.

Μιλήστε πρώτα με έναν επαγγελματία της υγείας. Μπορούν να προσφέρουν συμβουλές σχετικά με την καταλληλότερη συχνότητα και ένταση άσκησης και να προτείνουν λογικούς περιορισμούς.

Προσαρμόστε τις ασκήσεις στο ιστορικό τραυματισμών και υγείας

Εάν μια ρουτίνα πονάει τα γόνατα, για παράδειγμα, αλλάξτε σε διαφορετική μορφή άσκησης.

Ξεκινήστε με σύντομες εκρήξεις άσκησης χαμηλότερης έντασης. Η ιδέα είναι να οικοδομήσουμε τη φυσική κατάσταση με την πάροδο του χρόνου για να προχωρήσουμε σε πιο δύσκολες προπονήσεις. Σταθερά αυξήστε την ένταση με την πάροδο του χρόνου.

Δώστε προτεραιότητα σε οποιαδήποτε άσκηση έναντι κάποιας άλλης. Ένα άτομο μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τζόκινγκ 30 λεπτών στην αρχή, αλλά 5 λεπτά μπορούν ακόμα να κάνουν τη διαφορά. Οποιαδήποτε άσκηση είναι μια καλή αρχή σε σύγκριση με καμία.

Σημαντικό είναι πριν αρχίσει κάποιος μια νέα ρουτίνα άσκησης να λάβει ιατρική συμβουλή για την ασφάλεια και την καταλληλότητα της προπόνησης, προσαρμοζόμενος στο επίπεδο φυσικής κατάστασης και στο προσωπικό ιστορικό των τραυματισμών του.

Η προσθήκη φυσικής δραστηριότητας σταδιακά, με στόχο την τελική συστηματική και αυξανόμενη στην ένταση άσκηση, βοηθά στην εδραίωση υγιών συνηθειών και στην προληπτική φροντίδα της υγείας.

Ένας γιατρός μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή μιας ασφαλούς ρουτίνας και ένας φυσιοθεραπευτής ή προσωπικός γυμναστής μπορεί να είναι σε θέση να συστήσει συγκεκριμένες ασκήσεις.

Για είσθε πάντα ενημερωμένοι σε θέματα υγείας, ευεξίας και αποκατάστασης, καθώς επίσης στις πρόσφατες ιατρικές ανακοινώσεις και έρευνες :
Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ στον Ippokratis.Org !

Επιλέξτε το Αντίδραση!
Αφήστε ένα σχόλιο